вшанування пам’яті першого завідувача кафедри ЕМ та другого декана ФЕА

     Народна мудрість говорить про те, що байдуже ставлення до своєї історії позбавляє надії на гідне майбутнє. Колектив та студентство кафедри електромеханіки підтримують цю думку, тип паче, що історія кафедри вже майже вікова. Цінуючи кращі традиції навчання та виховання студентів, підготовку кожного наступного покоління викладачів та науковців, засновані разом із створенням кафедри, вважаємо своїм почесним обов’язком вшановувати пам’ять видатних постатей, завдяки наполегливій праці яких і виникла кафедра електромеханіки.
    Основоположником ідеї та реалізації заснування кафедри є Олександр Олександрович Скоморохов (1874 - 1946 рр.) - професор, Заслужений діяч науки УРСР, один із засновників вищої електротехнічної освіти на Україні, основоположник вітчизняної школи електромеханіки, ініціатор створення та першого завідувача кафедри електричних машин та електрофікації промислових підприємств (нині кафедри електромеханіки), другого декана факультету електроенерготехніки та автоматики.
    18 квітня 2018 року ініціативна група студентів кафедри електромеханіки у складі представників 3,4,5-го курсів навчання вшанувала пам’ять першого завідувача кафедри та другого декана факультету електроенерготехніки та автоматики, відвідавши місце його поховання на Лук’янівському цивільному кладовищі.

 image1