Як я зрозумів, що наша кафедра НАЙКРАЩА!

      Був 2014 рік і я все ж таки віршів вступити до КПІ. Тоді мене дуже привабила назва спеціальності «Електричні машини». Я собі вже уявив, як ми будемо вивчати електромобілі, альтернативні джерела енергії і таке інше. І яке мене чекало розчарування, коли нам розповідали про якісь двигуни та генератори, яким вже перевалило за 50 років.

      Тоді мені все здавалося таким нудним і нецікавим, що я навіть не хотів ходити на пари. І чесно кажучи, мені знадобилося завершити два курси, щоб зрозуміти що те, що ми вивчаємо і є всі ті цікаві речі, які я уявляв собі будучи першокурсником. Але трошки застаріле, та то нічого. Повірте мені, щоб зрозуміти конструкцію асинхронних двигунів, які надають рух електромобілю Tesla, або будь-якому з тих, що існують зараз, вам просто необхідно вивчити та засвоїти всі ті предмети, що надає до викладання наша кафедра.

       Ось тоді я і зрозумів, що мабуть більшість абітурієнтів, які вступають до нашого ВНЗ, а саме на нашу спеціальність, приходять з схожими думками у своїх, ще зелених головах.

       Тому я і вирішив зробити наочну дипломну роботу задля демонстрації актуальності та багатогранності використання знань, здобутих протягом навчання. Трішечки часу на просторах Google, і тепер на кафедрі є експериментальний стенд у вигляді Гіроскутера.

        Зібравши ініціативну команду, очолювану зав. кафедрою В.Ф. Шинкаренко, з викладачами нашої кафедри, ми зібрали кошти на придбання такого експонату.
Ще через якийсь час, я знайшов фірму, яка пішла нам на зустріч у питанні спонсорства. І вже у їх майстерні ми зібрали власноруч цей агрегат.

IMG 180904

       А про безколекторні синхронні двигуни з постійними магнітами, які знаходяться у серці гіроскутера вам більш докладно розповість професор Васьковский Ю.М.

        Тепер у нашої кафедри є партнер, який зацікавлений у наданні будь-якої допомоги, зв’язаної з пішохідним електротранспортом.

        А ще як цікавий та приємний бонус, на днях відкритих дверей, або якщо ви вже є студентом ФЕА, у вас є можливість навчитися та спробувати цей девайс на тест-драйві!

        Тому запрошуємо усіх охочих до нас на кафедру Електричних машин!!!


Бурлаков А.С
ЕМ-41