Електромеханічний комплекс для випробування і сертифікації якості асинхронних двигунів

        В економічно розвинених країнах 95% електромеханічних комплексів оснащені перетворювачами частоти, пристроями плавного пуску і зупинки, всілякими реле захисту електродвигунів. В даний час успішна підготовка висококваліфікованих інженерів-електромеханіків можлива при поглибленому вивченні ними основ теорії електричних машин у взаємозв'язку зі всілякими системами управління і регулювання.

        На кафедрі електромеханіки НТУУ "КПІ" розроблений і виготовлений багатофункціональний стенд для випробування асинхронних двигунів, оснащений найсучаснішою апаратурою управління і регулювання. Навантажувальний комплекс дозволяє проводити випробування асинхронної машини при різному характері (вентиляторна, екскаваторна, тягова і т.д.) і режимі (S1 - S8) навантаження. Оригінальна система вібродемпфірованія вельми ефективно гасить вібрації силового агрегату по трьох координатах.

 

  

 

         Комплексні випробування дозволяють отримати широкий спектр електромеханічних характеристик асинхронних машин як в сталих, так і в перехідних режимах, а також порівняти електромеханічні характеристики машин як при їх живленні безпосередньо від мережі змінного струму, так і при живленні від перетворювача частоти або пристрої плавного пуску і гальмування.

         У роботі стенду передбачено комп'ютерне дистанційне управління з обробкою отриманих результатів і виведенням їх на екран у вигляді таблиць і графіків

 

       Створення програм випробувань і обробки результатів дозволить розробити ефективну комплексну систему енергозберігаючих режимів і сертифікації якості асинхронних двигунів.
 
14.06.2010