The Spirit of Ukraine – інноваційний проект, реалізований за участю випускників кафедри електромеханіки КПІ

Сергій Малик     Відомий український гонщик і волонтер, неодноразовий світовий рекордсмен Сергій Малик готується до Бонневілля, для того щоб у наступному році покорити черговий рекорд швидкості. На цей раз на надпотужному електромотоциклі. Бонневілль — сухе соляне озеро в штаті Юта (США), площа якого становить 260 квадратних кілометрів з майже ідеальною горизонтальною поверхнею, на якому традиційно ставляться світові рекорди швидкості. Сергій Малик вже два рази тут встановлював світові рекорди. Загалом на рахунку гонщика – 35 національних і світових рекордів в авто-, мотоспорті та повітроплаванні. За його плечима вражаючі мотопробіги вздовж кордонів України ( 8 тисяч км) і Європи – (32 тисячі км).

Петро Даниляк     Технічна реалізація нового амбітного проекту стала можливою завдяки успішній розробці та реалізації унікальної системи електротяги, виконаної під керівництвом директора ООО «Diada Group» Петра Даниляка. Петро Даниляк - випускник кафедри електромеханіки КПІ. Свою дипломну роботу – першу інноваційну розробку, свого часу він виконав і успішно захистив під науковим керівництвом завідувача кафедри електромеханіки, проф. Шинкаренка В.Ф.

image004     Сьогодні підприємство «Diada Group» - один з лідерів на ринку електротехніки та систем автоматизації технологічних процесів. Наукоємна, конкурентоспроможна продукція «Діада Груп» користується попитом на ринку сучасного електрообладнання (сайт https://diadagroup.com/ua/ ). Підприємство традиційно підтримує тісні науково-технічні зв’язки з кафедрою. Практичний досвід виконання інноваційних проектів в лабораторіях підприємства зараз успішно переймають студенти - практиканти кафедри Нікіта Поправка і Павло Красовський.
Високошвидкісний електромотоцикл The Spirit of Ukraine – повністю вітчизняна розробка. Український електробайк на даний час є одним з самих високошвидкісних у світі. Система електротяги реалізована на базі модульного тягового електродвигуна EMRAX потужністю 300 кВт.

Сергій Малик з новим електромотоциклом на  соляному   озері Бонневілль (штат Юта, США)
     Електробайк може розвивати швидкість до 400 км/г (рекорд швидкості для даного класу транспортних засобів зараз становить 345 км/г.). На попередніх випробуваннях під Києвом The Spirit of Ukraine легко подолав швидкість 250 км/г - див. відео:
https://kmph.ru/video/view_OAJR1jwhagk

Побажаємо учасникам проекту творчої наснаги і успіхів у досягненні поставленої мети !